Fatty acid contents in tissues using Gas chromatography/FAME analysis

Fatty acids are extracted from samples and converted to fatty acid methyl esters (FAMEs) followed by separation by gas chromatography. This yields fatty acid profiles for each sample as percent of total FAME or milligram FAME per gram of biomass.


Source:

Hei Magny,

Takk!

Et par ting:

  1. vi trenger å få orden på data... Lurer derfor på om du kan du lage ett dokument som inneholder alle resultat fra GCen? Uten grafer, tolkninger etc. Kun data.
  2. thomas har gjort klar prøver fra saltvann. om dere vil hente dem før ferien hadde det vært supert. Snakk med Jacob om dette.
  3. har dere analysert prøvene fra leversnitt? Så ikke dem i det siste excel arket du sendte ut. Hvis ferdige, kan du inkludere dem i et eget excell ark?
  4. vennligst inkluder jon olav, tina, jacob og thomas harvey (cc'a på denne emailen) på eposter angående GC-data. Jeg er på pappaperm og klarer ikke alltid å holde meg oppdatert på e-kommunikasjonsfronten.

Mvh Simen

-- Fra: "Magny Sissel S. Thomassen" Dato: 14. juni 2016 kl. 13.43.57 CEST Til: Simen Rød Sandve Emne: N-3 fettsyrer, små prøver

Jeg fikk ikke bearbeidet prøvene fra Nina før jeg måtte på tur til Bergen med studentene mine forrige uke. Men nå har jeg kikket og regnet (kjapt-ikke garantert), og jeg synes at resultatet er flott med tanke på hvor små prøvene var. Analysen er grei, hvis det er noe problem med slike små prøver, så går det mest på samplingen, at det man tar ut fra de forskjellige er så likt som overhode mulig. Jeg synes både lever-prøver og tarmprøver ser fornuftige ut. Ta en titt på figurene. Det er tydelig at VO-fisken sliter med å få opp nivået på DHA, mens de andre gruppene ikke er veldig forskjellige, men i tarm kan det se ut som VM beholder noe mer av 18:3 n-3 enn i tilsvarende i lever. Muligens er leveren noe flinkere til å omdanne (eller forbrenne) 18:3 n-3. Jeg skal se mer på dataene når jeg får tid. Nå er det full fart med kurs og eksamen frem til 24.

help Creators and Submitter
Activity

Views: 580

Created: 13th Jul 2016 at 16:23

Last updated: 20th Aug 2021 at 12:21

help Tags

This item has not yet been tagged.

Powered by
(v.1.14.0-pre)
Copyright © 2008 - 2023 The University of Manchester and HITS gGmbH